IJAZAH SARJANA MUDA PERNIAGAAN ANTARABANGSA
1 NAMA PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA PERNIAGAAN ANTARABANGSA (KEPUJIAN) (MQA/PA 10896) [N/345/6/1109]
2 MAKLUMAT/PENGENALAN PROGRAM Ijazah Sarjana Muda Perniagaan dalam Perniagaan Antarabangsa menawarkan kursus berdasarkan keperluan semasa industri dan dikendalikan oleh staf akademik yang mempunyai pengalaman sebenar dalam dunia pekerjaan. Kurikulum merangkumi topik seperti pengurusan hartanah dan kepimpinan dalam organisasi moden, kepentingan komunikasi, pembangunan strategi pemasaran dalam persekitaran global, dan pengurusan kewangan antarabangsa.
3 STRUKTUR KURSUS
4 JUMLAH JAM KREDIT
  • 121 JAM KREDIT (PELAJAR TEMPATAN)
  • 122 JAM KREDIT (PELAJAR ANTARABANGSA)
  • 5 TEMPOH PENGAJIAN 3 TAHUN
    6 YURAN PENGAJIAN
    • RM 41,080 (PELAJAR TEMPATAN)
    • RM 44,410 (PELAJAR ANTARABANGSA)
    7 PENGAMBILAN
    • Februari
    • September
    8 SYARAT KEMASUKAN
      i. Lulus Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dengan minimum Gred C (NGMP 2.00) dalam mana-mana dua (2) mata pelajaran dan Lulus mata pelajaran Matematik dan Bahasa Inggeris di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang setara dengannya; ATAU

ii. Lulus Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) dengan mendapat sekurang-kurangnya pangkat Jayyid dan Lulus mata pelajaran Matematik dan Bahasa Inggeris di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM); ATAU

iii. Kelayakan yang setara dengan Diploma atau Diploma Lanjutan (Tahap 4 atau 5, KKM);
ATAU

iv. Kelayakan Matrikulasi/Kursus Asas dengan minimum PNGK 2.00 daripada 4.00, atau kelayakan yang setara dengannya.

Nota: Syarat lulus Matematik dan Bahasa Inggeris pada peringkat SPM bagi calon (i) dan (ii) boleh dikecualikan jika kelayakan tersebut mengandungi mata pelajaran Matematik dan Bahasa Inggeris dan pencapaiannya setara/lebih daripada keperluan lulus mata pelajaran tersebut pada peringkat SPM.

v. Pelajar antarabangsa perlu mencapai skor minimum 5.5 bagi IELTS ATAU yang setara dengannya.

Fill In Enquiry form and our Counselors will Contact you soon